Dit is alles wat je moet weten over het versturen van een pakket

Eigenlijk moet iedereen wel eens een pakketje versturen. Wat voor pakket dit is kan erg variëren. Zo kun je er onder andere voor kiezen om de kleding die jij hebt besteld terug te sturen, maar er zijn ook een heleboel andere mogelijkheden. Als jij een pakket gaat versturen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Hoe kun je goedkoop een label maken

Een van de dingen die je moet doen als jij een pakket gaat versturen, is een label maken. Je zou dit kunnen doen door gebruik te maken van de postNL app, hierbij dien je duidelijk aan te geven wat voor pakket jij verstuurt. Er zullen een aantal gegevens over het pakket moeten worden verstrekt en je zult moeten betalen voor het verzenden van het pakket. Dit zal gebeuren op basis van grootte en gewicht. Wel is het zo dat het laten labelen van je pakket een stuk goedkoper is via het internet dan in een postkantoor. 

 

De juiste doos kiezen voor de verzending

Wanneer je een pakket in gaat pakken is het van een groot belang dat deze niet goed kan bewegen in de doos. Bij verzenddozen kopen moet je er dus goed op letten dat je pakket er wel in moet passen, maar de doos niet al te groot is. Na het kopen van een doos die goed bij het pakket past, is het verstandig om de overige ruimte op te vullen met opvulling. Dit zorgt ervoor dat je pakket niet kan bewegen waardoor de verpakking minder snel zal beschadigen. Zeker met breekbare en dure pakketten is dit van groot belang. Er zijn verschillende soorten vulling en deze zijn niet allemaal even duur. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijker vindt.

 

Het opzoeken van je retouradres

Bij het verzenden van een pakket zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Zo zul je onder andere het adres van de eindbestemming aan moeten geven. Ook is het nodig dat je een retouradres invult. Dit wordt door een hoop mensen vergeten, wat erg vervelend is. Het is ook vaker het geval dat het handschrift niet te lezen is, waardoor het pakket niet op de eindbestemming aankomt. Als dit het geval is zal het terug moeten worden verzonden naar het retouradres.