Hoe kun je jezelf goed voorbereiden op een assessment?

Mensen die graag leren en zichzelf willen ontwikkelen, hebben een duidelijke voorsprong op anderen. Hun hersenen zijn namelijk gemaakt voor groei. In de wetenschap is er steeds meer bewijs dat onze hersenen niet statisch zijn. Sterker nog, ze kunnen zichzelf blijven aanpassen en vernieuwen door te blijven leren. Dit proces noemen we neuroplasticiteit. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat je leert autorijden: hierdoor veranderen er in je brein structuren en verander je gedrag.  Als je wilt dat je hersenen optimaal blijven functioneren, is het belangrijk om ze regelmatig te trainen. 

Steeds meer mensen hebben tijdens een sollicitatie of een controle te maken met een capaciteitentest. Hierbij kun je denken aan een Syllogismen-test of een Matrixen-test. Het kan dan voor een rustgevend gevoel zorgen als je jezelf goed hebt voorbereid. Dit kan door middel van allerlei verschillende soorten activiteiten, zoals bijvoorbeeld door syllogismen oefenen en matrix redeneren. Door deze activiteiten regelmatig te doen, blijft je brein scherp en functioneert het beter. In deze blog bespreken we hoe je jezelf optimaal kunt voorbereiden. 

Waarom oefenen voor een Syllogismen-test?

Veel assessmentbureaus maken gebruiken van syllogismen in capaciteitentesten. Heb jij binnenkort een Syllogismen-test op de planning staan? Dan biedt Assessment Training de mogelijkheid om je op een goede manier voor te bereiden. Soms kan het lastig zijn om syllogismen op te lossen. Het is dan goed om hier intensief aan de slag te gaan. Je ziet na het doen van een aantal testen direct verbetering en dit zorgt voor zelfvertrouwen. Doordat je bekend raakt met het toetsformat, zul je eerder verbanden leggen en zal het assessment je makkelijker afgaan. Doordat Assessment Training gebruik maakt van testsimulaties van de assessments van grote assessmentbureaus weet je dat je altijd goed getest wordt.

De beste voorbereiding op een Matrixen-test

Een Matrixen-test is een test door veel assessmentbureaus worden ingezet als capaciteitentest. Door het intensief oefenen van een Matrix-test, kun je vol zelfvertrouwen verschijnen aan het daadwerkelijke Matrix-assessment. Doordat je in de test te maken krijgt met tijdsdruk, kun je jezelf echt testen en uitdagen. De test wordt gemaakt aan de hand van een progressiesysteem. Het systeem houd je scores, testtijden, en groeiontwikkeling bij. Hierdoor kun je precies zijn of de prestaties verbeteren. Door een Matrixen-test te oefenen en jezelf goed voor te bereiden, kun je alles uit jouw sollicitatie halen en misschien wel jouw droombaan bemachtigen. Genoeg redenen om te kiezen voor het oefenen van een assessment bij Assessment Training.