Een nieuwe carrière met een management in de zorg opleiding

Heb jij er altijd al van gedroomd om in de zorg te werken, maar is het leven net anders gelopen? Geen zorgen: het is namelijk nooit te laat. Met het volgen van een management in de zorg opleiding kun je je carrière nog omgooien. Voordat je het weet, ben je aan het werk als leidinggevende in de zorg en krijg je te maken met cliënten, zorgverzekeraars, de overheid en natuurlijk zorgmedewerkers. Benieuwd of dat wat voor jou is? Lees dan snel verder.

Soorten opleidingen in zorgmanagement

Er zijn verschillende opleidingen in zorgmanagement die je kunt volgen. Wel zijn dit overwegend Hbo- en post Hbo-opleidingen. Allereerst is er een verschil in het soort management. Ben je geïnteresseerd in financieel management, kwaliteitsmanagement, procesmanagement of veranderingsmanagement?

Denk ook aan de soort cliënten waar je mee wil werken. Heb je bijvoorbeeld meer met volwassenen of meer met kinderen? Ook hier maakt je opleidingskeuze verschil in. Als laatste kun je ook nog de marketing voor Zorg en Welzijn in. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Waar volg je een management in de zorg opleiding?

Je kunt zo’n opleiding volgen aan een klassieke hogeschool, maar dit is tegenwoordig niet meer je enige optie als het gaat om opleidingen en herscholingen. Neem eens een kijkje online en ontdek hoeveel onderwijsinstellingen dit soort opleidingen aanbieden. Het voordeel van zo’n niet traditionele onderwijsinstelling, is dat er vaak meer ruimte is voor maatwerk. 

Wil je de opleiding bijvoorbeeld deeltijd volgen naast je huidige werk, dan is dat mogelijk. Werk je al in de zorg en ben je op zoek naar bijscholing in management in de zorg? Dan is het niet nodig om een volledige bacheloropleiding te volgen, maar kun je vaak aan de slag met een training of kort programma. Jij weet zelf het beste waar je behoefte aan hebt.

Waarom zorgmanagement?

We weten allemaal hoe belangrijk de zorg is. De corona crisis heeft dat wel aan ons laten zien. Ook weten we van het personeelstekort binnen de zorg. Als je je laat opleiden tot manager in de zorg, weet je dus zeker dat je aan een baan zal komen. Deze baanzekerheid is fijn voor in de toekomst.

Bovendien kun je met een baan in de zorg echt iets betekenen voor de maatschappij. Werken in de zorg betekent hard werk, maar ook dankbaar werk. Je weet waar je het voor doet. Ga jij je laten omscholen tot manager in de zorg?