Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een bakfiets?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een bakfiets aan te schaffen. Dat is begrijpelijk, want je kunt voldoende vracht en personen vervoeren met een bakfiets. Daarnaast zijn de brandstofkosten voor veel mensen niet meer te betalen en is een bakfiets een uitstekend alternatief voor een auto. Als je een bakfiets aan wilt schaffen, dan maak je zeker een verstandige keuze, maar er zijn enkele punten waar je zeker rekening mee moet houden. Welke punten dit zijn, vind je ook in dit artikel. 

 

Een bakfiets is erg prijzig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening moet houden, is ook een van de grootste nadelen van een elektrische bakfiets kopen. Dat is namelijk dat de prijs van een elektrische bakfiets erg hoog is. Natuurlijk is een tweedehands elektrische bakfiets goedkoper, maar een nieuwe elektrische bakfiets kan soms wel duizenden euro’s kosten. Dit bedrag moet je maar net op de plank hebben liggen. Het is daarnaast wel mogelijk om een elektrische bakfiets te leasen, maar dan moet je er zeker rekening mee houden dat je de elektrische bakfiets nooit zult bezitten. 

 

Ga je er personen mee vervoeren?

Als je kleine kinderen hebt en een bakfiets gaat kopen, dan kan het natuurlijk voorkomen dat je ook je kinderen wilt vervoeren in de bakfiets. Dit mag helaas niet zomaar, tenzij de bakfiets daarvoor bedoeld is. De bakfiets moet voorzien zijn van stoelen, maar ook moeten er gordels in zitten om je kinderen te beschermen. Als je meer wilt weten over welke bakfietsen geschikt zijn voor het vervoeren van kinderen, dan is het raadzaam om eens contact op te nemen met een fietsenwinkel. 

 

Het onderhouden van een bakfiets is nodig

Wanneer je een bakfiets gaat kopen, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Dit is echter alleen mogelijk als je de bakfiets regelmatig laat onderhouden. Het is verstandig om nooit een bakfiets zelf te onderhouden omdat een elektrische bakfiets complexe onderdelen heeft. Een fietsenmaker weet hoe je een elektrische bakfiets moet onderhouden en daarom kun je het beste ervoor kiezen om de elektrische bakfiets te laten onderhouden door een fietsenmaker. Wat je wel zelf kunt doen, is de ketting van de elektrische bakfiets insmeren, de banden controleren en oppompen, maar ook het schoonmaken van de elektrische bakfiets. Andere werkzaamheden kun je het beste uitbesteden aan een fietsenmaker.