Een fiets voor je kind aanschaffen, waar moet je op letten?

Is je kind binnenkort jarig en wil je je kind een prachtig cadeau geven? Dan doe je jezelf en je kind goed door een prachtige fiets voor je kind aan te schaffen. Hierdoor kan je kind leren fietsen want dat gaat je kind in de toekomst zeker nodig hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het fietsen naar werk en/of school. Wanneer je een kinderfiets gaat aanschaffen, dan zijn er enkele punten waar je zeker rekening mee moet houden. Welke punten dit zijn kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

 

Zijn zijwieltjes nodig?

Als je kind geen ervaring heeft met fietsen en dus ook niet kan fietsen, dan is het belangrijk om zijwieltjes voor de fiets van je kind aan te schaffen. Door zijwieltjes aan de fiets te monteren, kun je voorkomen dat je kind ten val komt omdat het voor je kind makkelijker is om balans te behouden. Mocht het in de loop van de tijd goed gaan, dan kun je de zijwieltjes van de fiets halen en kan je kind zonder zijwieltjes fietsen. Het kan voorkomen dat je kind dan nog steeds moeite heeft met het behouden van balans, maar het is dan verstandig om de zijwieltjes niet te monteren. 

 

De hoogte van het frame 

Wanneer je een damesfiets of een kinderfiets voor je kind wilt aanschaffen, dan wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je kind op de fiets past. Dat is begrijpelijk, want anders kan je kind geen gebruik maken van de gekochte fiets. Het is daarom belangrijk om er rekening mee te houden dat je op het frame van de fiets moet letten. Welk maat je kind nodig heeft, kun je het beste achterhalen door je kind mee te nemen naar een fietsenwinkel. Wil je dat het een verrassing blijft? Neem dan de lengte van je kind de benen op en laat je adviseren door een medewerker van een fietsenwinkel. 

 

Kies voor kwaliteit 

Het klopt inderdaad dat kinderfietsen goedkoper zijn dan andere fietsen, maar dat heeft ermee te maken dat ze vaak van mindere kwaliteit zijn. Het is erg belangrijk om te weten dat je voor een kind altijd een fiets van uitstekende kwaliteit moet aanschaffen. Je kind zal zeker ten val komen met de fiets, maar ook is het mogelijk dat je kind de fiets overal laat slingeren. Je kunt je wel voorstellen dat een fiets daardoor sneller beschadigd raakt en dat kwaliteit dus erg belangrijk is.