Wanneer is het vaccineren verstandig?

Steeds meer mensen laten zich vaccineren tegen verschillende virussen en dat kan zeer verstandig zijn. Een vaccin beschermt je niet alleen, maar het kan ook verdere verspreiding voorkomen. Door je te laten vaccineren bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Als je nog niet gevaccineerd bent tegen bepaalde virussen, maar dat wel wilt doen, dan is het handig om te weten wanneer het vaccineren verstandig is. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Reis naar het buitenland

Als je binnenkort naar het buitenland gaat voor vakantie of zaken, dan kan het verstandig zijn om je te laten vaccineren. In bepaalde landen, voornamelijk niet-Europese landen, komen verschillende virussen voor. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Hepatitis A en Gele koorts. Dat er veel verschillende virussen voorkomen in deze landen, heeft ermee te maken dat deze landen vaak geen goede gezondheidszorg kunnen aanbieden, er sprake is van slechte voorlichting en vervuiling, maar ook hebben deze landen niet genoeg geld om hun bevolking te vaccineren. Ga je binnenkort naar het buitenland? Bekijk dan of je een hepatitis A vaccinatie nodig hebt via de website van het RIVM. 

 

Je bent ernstig ziek 

Het kan voorkomen dat je ernstig ziek bent en daardoor ook een slechte weerstand hebt. Mensen met een slechte weerstand kunnen gemakkelijk het slachtoffer worden van een virus. Dit is ook in Nederland mogelijk, want ook in Nederland komen verschillende virussen voor. Gelukkig worden de meeste virussen op tijd aangepakt en zijn de virussen ook weer snel verdwenen. Er is dus altijd een kans dat je besmet raakt met een virus in Nederland. Als je ernstig ziek bent, dan kun je daaraan komen te overlijden. Daarom is het aan te raden om eens te kijken of je een BMR prik of een ander vaccin nodig hebt. Je kunt dit via het internet vinden. 

 

Bij een uitbraak dient er zo snel mogelijk ingegrepen te worden

Gelukkig komt het maar weinig voor, maar het kan dus zeker gebeuren dat er sprake is van een internationale uitbraak en dat een groot gedeelte van de wereldbevolking besmet raakt met een virus. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan Corona denken, want dat is de laatste grote uitbraak. Dit kan in de toekomst zeker weer gebeuren, vooral als de gezondheidszorg achteruit gaat en de wereldwijde vervuiling erger wordt. Dit zorgt er juist voor dat virussen de kans hebben om zich te verspreiden.