Wat is er te doen op de Veluwe?

Het is binnenkort weer vakantie en dat houdt natuurlijk in dat veel Nederlanders op vakantie gaan. Een groot gedeelte van de Nederlandse vakantiegangers kiest ervoor om op vakantie te gaan buiten Nederland, maar ook is er een vrij groot gedeelte dat juist in Nederland wilt blijven. Als je ook in Nederland vakantie wilt vieren, dan zijn er opties genoeg. Jaarlijks trekken er erg veel mensen naar de Veluwe en dat is begrijpelijk. Het is namelijk een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Dat weten niet alleen Nederlanders, maar ook buitenlanders. Dit kun je zien aan het feit dat er jaarlijks tienduizenden Belgen en Duitsers naar de Veluwe trekken. Mocht je niet weten wat er te doen is op de Veluwe, dan is dit artikel voor jou geschreven. 

 

Maak een fietstocht

Erg veel Nederlanders houden ervan om een stuk te gaan fietsen. Dat is logisch, want het fietsen zit in ons bloed en daar staan we wereldwijd bekend om. Als je ook van fietsen houdt en naar de Veluwe op vakantie wilt gaan, dan is het maken van een fietstocht een zeer goede keuze. Je kunt dan heerlijk tot rust komen, goed ontspannen en genieten van het prachtige natuurgebied. Mocht je geen fietsen bij je hebben, dan kun je deze altijd huren op de Veluwe. Als je wel fietsen mee wilt nemen, dan kun je het beste op een vakantiepark van Europarcs Nederland verblijven aangezien hotels Veluwe het meenemen van fietsen meestal verbieden. 

 

Bezoek een van de bekende Veluwse restaurants

Nadat je de Veluwe bezocht hebt, is de kans groot dat je ook enkele keren uit eten wilt gaan. Gelukkig zijn er op de Veluwe talloze verschillende restaurants te vinden. Hierbij kun je denken aan Nederlandse, Italiaanse en zelfs Canadese restaurants. Wanneer je een restaurant wilt bezoeken, dan is het mogelijk dat je soms enkele tientallen minuten moet reizen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat de oppervlakte van de Veluwe erg groot is. 

 

Waar kun je overnachten?

Je kunt op de Veluwe op verschillende manieren overnachten. Veel mensen kiezen ervoor om op een vakantiepark te verblijven, maar ook is het boeken van een hotel een veelgemaakte keuze. De meeste buitenlandse toeristen komen met een caravan of een camper en dat is begrijpelijk. Je krijgt op de Veluwe het echte kampeergevoel en er zijn talloze plekken waar je mag staan met je camper en/of caravan. Dit zijn vaak campings, maar ook zijn er vakantieparken die speciale kampeerplekken beschikbaar hebben voor het kamperen met een caravan en/of camper.