Geef je huis een nieuwe look!

Gevelbekleding is het materiaal dat wordt gebruikt om de buitenkant van een gebouw te bedekken en te beschermen. Het kan gemaakt worden van verschillende materialen en heeft als doel om de isolatie van het gebouw te verbeteren en energie te besparen. Gevelbekleding is een ideale optie voor mensen die iets moois willen aan hun huis en ook willen verduurzamen. Hier is meer te vinden over wat gevelbekleding precies is en zal het gaan over een bepaald soort gevelbekleding.

Wat is het precies?

Gevelbekleding verwijst naar het materiaal dat wordt gebruikt om de buitenkant van een gebouw te bedekken en te beschermen tegen de elementen, zoals wind, regen en zonlicht. Gevelbekleding kan worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder hout, steen, metaal, kunststof en glas. Een belangrijk doel van gevelbekleding is om de isolatie van het gebouw te verbeteren. Door een extra laag isolatie toe te voegen aan de buitenkant van een gebouw, kan de warmte in de winter beter worden vastgehouden en de koelte in de zomer beter worden vastgehouden. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en kan de energiekosten van het gebouw verlagen.

Een veel voorkomende vorm van gevelbekleding is verticale bekleding. Dit betekent dat de bekleding in verticale stroken wordt geplaatst, waarbij elke strook boven op de vorige wordt geplaatst. Dit creëert een visueel aantrekkelijke en gestroomlijnde uitstraling die vaak wordt gebruikt in modernere ontwerpen. Gevelbekleding verticaal is vaak een keuze die mensen maken. 

Frake gevelbekleding

Fraké Noir is een type gevelbekleding dat kan worden gebruikt om de buitenkant van een gebouw te bedekken. Het is gemaakt van een houtsoort genaamd fraké, die bekend staat om zijn duurzaamheid en weerstand tegen rot. De kleur van deze gevelbekleding is donkerbruin tot bijna zwart, vandaar de naam Noir, wat Frans is voor zwart.

De gevelbekleding heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het zeer duurzaam en gaat het lang mee, waardoor het een goede investering is voor gebouwen die er voor een lange tijd zullen zijn. Ten tweede is het een natuurlijk materiaal, wat betekent dat het minder impact heeft op het milieu dan synthetische materialen. Ten derde heeft het een unieke uitstraling die een gebouw een gevoel van elegantie en moderniteit kan geven.

Het installeren van Fraké Noir gevelbekleding vereist enige kennis en vaardigheid. Het moet worden geïnstalleerd door ervaren professionals om er zeker van te zijn dat het correct wordt geïnstalleerd en er geen lekkages of andere problemen ontstaan. Een specialist is dus onmisbaar.